Chania Blogs

View My Stats

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΄΄ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ,ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΄΄

30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

του Γιώργου Ζερβάκη *

Τριάντα χρόνια συμμετοχής μας στην ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια τελικά , δεν καταφέραμε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, απέναντι στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, στην αξιοπιστία μας.

Πολιτικοί και πολίτες, κάναμε ότι μπορούσαμε για να υπονομεύσουμε την μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδος. Και τώρα, ερχόμαστε, και ζητάμε τι; Να αναζητήσουμε υπευθύνους, μέσα απο διαδικασίες Εξεταστικών Επιτροπών, όπου ο καθένας θα αναδείξει εκείνα τα οποία τον εξυπηρετούν, αλλά δεν υπηρετούν το καλό της χώρας.

Δεν θα ακούσουμε ποτέ γιατί όταν έγινε η κυβερνητική αλλαγή του 1981, το χρέος μας σαν χώρα ήταν στο 28% του ΑΕΠ και το εκτινάξαμε στα ύψη, στο όνομα μιας αλόγιστης και κατ’ όνομα « Κοινωνικής Πολιτικής ».

Δεν θα ακούσουμε ποτέ,γιατί οδηγήθηκε σε αποτυχία το φιλόδοξο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας του 1985, με το '' άδειασμα '' του Κώστα Σημίτη, απο τον Ανδρέα Παπανδρέου, στην 2η θητεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Δεν θα ακούσουμε '' ποιοί '' εξωθεσμικοί παράγοντες και '' γιατί '' οδήγησαν σε πτώση την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ το 1993, για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

Δεν θα ακούσουμε για το πως το ''βαθύ'' λαϊκιστικό ΠΑΣΟΚ και η συνδικαλιστική κάστα του οδήγησαν στην αποτυχία το πρόγραμμα Γιαννίτση επι πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη , για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Δεν θα ακούσουμε, ποιοί ''κρατιστές'' της λαϊκής δεξιάς, μπλόκαραν κάθε προσπάθεια της περίφημης επανίδρυσης του κράτους, στην 2η θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή.

Δεν θα ακούσουμε για το '' ποιοί '' ευθύνονται για την γιγάντωση του κράτους του 1000000 δημόσιων υπαλλήλων.

Δεν θα ακούσουμε γιατί 10।000 εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι στο Δημόσιο, εκτός των οργανικών τους θέσεων, όπως και 5.000 «αποσπασμένοι» νοσηλευτές, με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και των νοσηλευτών να απαιτούν χιλιάδες νέους διορισμούς.

Δεν θα ακούσουμε γιατί κοινοτικά πακέτα, πλαίσια στήριξης, που έπρεπε να έχουν αλλάξει την εικόνα της Ελλάδος, της Κρήτης, δεν αξιοποιήθηκαν.

Δεν θα ακούσουμε ποτέ, γιατί ενώ η κοινοτική Ευρώπη κινούνταν στο στάδιο ενίσχυσης των περιφερειακών αρχών, εμείς πειραματιζόμασταν και χάναμε ευκαιρίες στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης.

Δεν θα ακούσουμε ποτέ, γιατί δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα, συγκεκριμένος περιφερειακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Κρήτης, γιατί, στην είσοδο του 2011, συζητάμε ακόμα για το νέο διεθνές αεροδρόμιο, για τους οδικούς άξονες , έργα που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί , για το λιμάνι του Καστελίου που παρέμεινε στα χαρτιά. Δεν θα ακούσουμε γιατί στην Κρήτη κανένα μεγάλο έργο υποδομών δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.Για όλα αυτά, ποιοί και πότε θα δώσουν υπεύθυνες και πειστικές απαντήσεις;


* Ο κ. Γιώργος Ζερβάκης είναι εκπρόσωπος των ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ. Το άρθρο έχει γραφεί αποκλειστικά για το CRETALIVE.GR, με την ευκαιρία της 30ης επετείου από την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ,δημοσιεύθηκε στις 01.2.2011.







Δεν υπάρχουν σχόλια: